Dykking på Malta

Mens det å dykke i Norge er en spesiell opplevelse, er det ganske kaldt og derfor en aktivitet for de spesielt interesserte eller de ekstra nysgjerrige. Men bare noen timer unna med fly ligger middelhavsøya, Malta: et knøttlite land, langt ut til havs, midt mellom Europa og Afrika. Klimaet der gjør tanken på å hoppe i vannet noe enklere, hvilket også gjør gjør det lett å melde seg på et dykkerkurs. Det fins nemlig et hav med dykkerskoler med gode instruktører som så gjerne tar deg med på en omvisning under vann.

Hvorfor velge Malta?

Malta er kanskje EUs minste medlemsland, men det myldrer av liv - både over og under vann. På land er du nesten garantert å møte et par av dine landsmenn. For Malta har opp igjennom årene blitt et meget attraktivt land for spillselskaper, og jobbmulighetene denne bransjen byr på har lokket til seg en masse folk fra forskjellige land - inkludert Norge, Sverige og Danmark. Har du allerede valgt spill online på norsk, er sjansene for at ditt nettcasino har sitt hovedkontor her - og kommer du på sommerstid pøses det på med turister i tillegg.

Under vann er det nesten like travelt. Uansett om du er en ny eller erfaren dykker vil Malta og dets øyer kunne by på en masse opplevelser. Her kan du enkelt velge mellom korallrev, huler og vrak. Det klare og rolige vannet gjør visibiliteten meget bra, mens sjansene for å møte farlig fisk er ekstremt lav.

Dybden og vanskelighetsgraden varierer naturligvis. Ghar Lapsi er eksempelvis ideelt for dykkere som ønsker en lengre tur på grunnere vann (15-22 meter). Huleinngangen er fylt med store steiner og en masse små fisk som raskt vil gi nybegynnere en forståelse for hvorfor så mange elsker denne hobbyen. Selve hulen krever litt mer erfaring, men går fortsatt ikke så altfor dypt. Erfarne dykkere som tør og vil mer, kan sjekke ut dykkesteder som Lantern Point hvor en kan utforske tunneler som går 50 meter ned.

17 Mar 2019